Drukuj Powrót do artykułu

A co na obiad?Na początek ma zostać podany koszyk ciepłych przystawek: tradycyjny panamski concolon (rodzaj ryżowej zapiekanki) oraz…

26 stycznia 2019 | 18:40 | Paweł Żulewski Ⓒ Ⓟ

A co na obiad?

Na początek ma zostać podany koszyk ciepłych przystawek: tradycyjny panamski concolon (rodzaj ryżowej zapiekanki) oraz pierożki nazywane empanaditas i carimañolas (przysmak karaibski). Następnie na stole pojawi się tradycyjna sałatka podana na awokado razem z gaspacho z buraka. Jako danie główne zostanie zaserwowana typowa dla panamskiej kuchni ryba (corvina) z warzywami z uprawy ekologicznej oraz typowymi dla panamskiej kuchni dodatkami: ryżem z kokosem i platanem w sosie. Na koniec zostanie podany środkowoamerykański deser melcocha.

Drogi Czytelniku,
cieszymy się, że odwiedzasz nasz portal. Jesteśmy tu dla Ciebie!
Każdego dnia publikujemy najważniejsze informacje z życia Kościoła w Polsce i na świecie. Jednak bez Twojej pomocy sprostanie temu zadaniu będzie coraz trudniejsze.
Dlatego prosimy Cię o wsparcie portalu eKAI.pl za pośrednictwem serwisu Patronite.
Dzięki Tobie będziemy mogli realizować naszą misję. Więcej informacji znajdziesz tutaj.
Wersja do druku
Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Możesz określić warunki przechowywania cookies na Twoim urządzeniu za pomocą ustawień przeglądarki internetowej.
Administratorem danych osobowych użytkowników Serwisu jest Katolicka Agencja Informacyjna sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (KAI). Dane osobowe przetwarzamy m.in. w celu wykonania umowy pomiędzy KAI a użytkownikiem Serwisu, wypełnienia obowiązków prawnych ciążących na Administratorze, a także w celach kontaktowych i marketingowych. Masz prawo dostępu do treści swoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, wniesienia sprzeciwu, a także prawo do przenoszenia danych. Szczegóły w naszej Polityce prywatności.