A co na obiad?Na początek ma zostać podany koszyk ciepłych przystawek: tradycyjny panamski concolon (rodzaj ryżowej zapiekanki) oraz…
26 stycznia 2019 | 18:40 | Paweł Żulewski Ⓒ Ⓟ
A co na obiad?
Na początek ma zostać podany koszyk ciepłych przystawek: tradycyjny panamski concolon (rodzaj ryżowej zapiekanki) oraz pierożki nazywane empanaditas i carimañolas (przysmak karaibski). Następnie na stole pojawi się tradycyjna sałatka podana na awokado razem z gaspacho z buraka. Jako danie główne zostanie zaserwowana typowa dla panamskiej kuchni ryba (corvina) z warzywami z uprawy ekologicznej oraz typowymi dla panamskiej kuchni dodatkami: ryżem z kokosem i platanem w sosie. Na koniec zostanie podany środkowoamerykański deser melcocha.
Drogi Czytelniku,
cieszymy się, że odwiedzasz nasz portal. Jesteśmy tu dla Ciebie!
Każdego dnia publikujemy najważniejsze informacje z życia Kościoła w Polsce i na świecie. Jednak bez Twojej pomocy sprostanie temu zadaniu będzie coraz trudniejsze.
Dlatego prosimy Cię o wsparcie portalu eKAI.pl za pośrednictwem serwisu Patronite.
Dzięki Tobie będziemy mogli realizować naszą misję. Więcej informacji znajdziesz tutaj.
cieszymy się, że odwiedzasz nasz portal. Jesteśmy tu dla Ciebie!
Każdego dnia publikujemy najważniejsze informacje z życia Kościoła w Polsce i na świecie. Jednak bez Twojej pomocy sprostanie temu zadaniu będzie coraz trudniejsze.
Dlatego prosimy Cię o wsparcie portalu eKAI.pl za pośrednictwem serwisu Patronite.
Dzięki Tobie będziemy mogli realizować naszą misję. Więcej informacji znajdziesz tutaj.